OILADA FARZAND HAMDA OTA-ONA MAJBURIYATLARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada oilada ota-ona va farzand o‘rtasidagi o‘zaro majburiyatlar, ularning ijtimoiy, ma’naviy va huquqiy asoslari tahlil etilgan. Ota-onaning farzand tarbiyasidagi mas’uliyati, farzandlarning esa ota-onaga nisbatan burchlari haqida fikr yuritilgan. Maqolada shuningdek, O‘zbekiston Respublikasi qonunchiligida belgilangan ota-ona va farzand huquqlari hamda majburiyatlari yoritilib, oiladagi sog‘lom muhit jamiyat barqarorligining garovi ekani ta’kidlangan