O‘ZBEKISTONDA KICHIK BIZNES SUBYEKTLARIDA SODDALASHTIRILGAN BUXGALTERIYA HISOBI MUAMMOLARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda kichik biznes subyektlari uchun soddalashtirilgan buxgalteriya hisobi tizimining nazariy va amaliy asoslari, mavjud muammolar va ularni hal etish yo‘llari yoritiladi. Bozor iqtisodiyoti sharoitida kichik biznesning mamlakat iqtisodiyotidagi o‘rni tobora ortib borayotgani, ularning faoliyati samaradorligini oshirishda buxgalteriya hisobi va moliyaviy hisobotning soddalashtirilgan shakllaridan keng foydalanilayotgani ta’kidlanadi. Shu bilan birga, amaliyotda hisob-kitoblarni yuritishda huquqiy, tashkiliy va metodik muammolar mavjudligi ochib beriladi.