YOSHLAR ORASIDA IJTIMOIY TARMOQLARGA QARAMLIK: OQIBATLARI VA SABABLARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada yoshlar orasida ijtimoiy tarmoqlarga qaramlikning asosiy sabablari va oqibatlari tahlil qilinadi. Zamonaviy texnologiyalar rivojlanishi va internetning ommalashuvi natijasida yoshlarning ko‘pchiligi ijtimoiy tarmoqlarda ko‘p vaqt o‘tkazmoqda. Bu holat nafaqat ularning ruhiy salomatligiga, balki ta’lim sifati, ijtimoiy munosabatlar va shaxsiy rivojlanishiga ham ta’sir qilmoqda. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, nazorat qilinmagan ijtimoiy tarmoqdan foydalanish yoshlar o‘rtasida ruhiy tushkunlik, o‘ziga past baho berish, o‘qishga qiziqishning pasayishi va real hayotdagi muloqot ko‘nikmalarining sustlashishiga olib keladi.