SHEVALARDA SAQLANIB QOLGAN QADIMGI TIL UNSURLARINING LINGVISTIK TAHLILI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek shevalarida uchraydigan qadimgi til unsurlari lingvistik jihatdan o‘rganiladi. Shevalar til tarixining jonli manbai sifatida qadimgi grammatik shakllar, leksik birliklar, fonetik o‘zgarishlarning saqlanib qolishida muhim rol o‘ynaydi. Qadimgi turkiy tilning ayrim unsurlarining bugungi shevalarda mavjudligi, ularning shakl va ma’no jihatdan hozirgi adabiy tilga nisbatan farqlari, tarixiy til qatlamlarining tildagi izlari misollar asosida tahlil qilinadi.