MILLIYLIK VA ZAMONAVIYLIK SINTEZI: O‘ZBEK KIYIM DIZAYNINING YANGI BOSQICHLARI. (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Globallashuv va raqamli transformatsiya sharoitida milliy madaniyatni asrab-avaylashda dizayn, xususan kiyim dizayni muhim vosita hisoblanadi. Ushbu maqolada o‘zbek kiyim dizayni misolida milliylik va zamonaviylik uyg‘unligi, tarixiy liboslar va zamonaviy moda o‘rtasidagi bog‘liqlik tahlil qilinadi. Mustaqillikdan so‘ng shakllangan milliy uyg‘onish, an’anaviy unsurlar asosida yaratilgan zamonaviy obrazlar hamda bu jarayonning estetik va ijtimoiy ahamiyati ko‘rsatib beriladi.