TIL O‘RGANISHDA MOTIVATSIYANING ROLI: ICHKI VA TASHQI OMILLAR TAHLILI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada til o‘rganish jarayonida motivatsiyaning markaziy o‘rni, uning ichki va tashqi turlari hamda har ikkala omilning ta’siri tahlil qilinadi. Til o‘rganishga bo‘lgan qiziqish, o‘zini namoyon qilish istagi (ichki motivatsiya) va baho olish, mukofot, ijtimoiy bosim (tashqi motivatsiya) singari faktorlar turli yoshdagi o‘rganuvchilarning o‘zlashtirish darajasiga qanday ta’sir qilishi statistik asosda o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari o‘rgatuvchi va ta’lim tizimi ishtirokchilariga samarali yondashuvlar ishlab chiqishda asos bo‘la oladi.