ARXITEKTURADA MADANIY IDENTITET VA MILLIY USLUB (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Har bir xalqning o‘ziga xosligi, tarixi va tafakkuri, eng avvalo, uning arxitekturasida namoyon bo‘ladi. Arxitektura faqat bino emas — bu millatning estetik tafakkuri, diniy-falsafiy qarashlari va ijtimoiy hayot tarzining modellashtirilgan shaklidir. Globalizatsiya sharoitida milliy arxitektura an’analarini saqlab qolish va uni zamonaviy talablarga moslashtirish masalasi dolzarb ahamiyatga ega.