Transmilliy korporatsiyalarning milliy iqtisodiyotni rivojlantirishdagi afzalliklari va kamchiliklari (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Mazkur maqolada transmilliy korporatsiyalarning milliy iqtisodiyotni rivojlantirishdagi roli, afzalliklari va salbiy jihatlari tahlil qilinadi. Xususan, TMKlarning xorijiy investitsiyalarni jalb etish, innovatsiyalarni joriy etish, mehnat bozorini faollashtirishdagi o‘rni ko‘rsatib o‘tiladi. Shu bilan birga, ular sababli yuzaga keladigan iqtisodiy mustaqillik cheklanishi, mahalliy ishlab chiqaruvchilar raqobatbardoshligining susayishi kabi muammolar ham ilmiy tahlil ostiga olinadi. Tadqiqot dolzarbligi TMKlarning O‘zbekiston iqtisodiyotidagi faoliyati misolida asoslab beriladi.