GAZANDA OʻSIMLIGINING URUGʻCHILIGI VA KOʻCHATCHILIGI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada gazanda o‘simligining urug‘chiligi va ko‘chatchiligi jarayonlari haqida ma’lumot berilgan. O‘simlikning agrotexnikasi, urug‘ yig‘ish va saqlash, koʻchat tayyorlash hamda parvarishlash qoidalari yoritilgan. Gazanda o‘simligini urug‘ va ildiz boʻlaklari yordamida koʻpaytirish usullari va ularning afzalliklari ko‘rib chiqilgan. Mazkur maqola gazanda yetishtirishni ilmiy asosda tashkil qilish va hosildorlikni oshirish uchun foydali tavsiyalar beradi.