ARXITEKTURA VA EKOLOGIYA BARQAROR RIVOJLANISH KONSEPSIYALARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
XXI asr arxitekturasi faqat estetik go‘zallik yoki funksional qulaylik bilan cheklanmaydi. Endilikda, har bir yangi bino yoki inshoot ekologik xavfsizlik va barqaror rivojlanish talablari asosida loyihalanishi kerak. Iqlim o‘zgarishi, resurslar tanqisligi va urbanizatsiya muammolari arxitektura oldiga ekologik ongli yondashuvlarni qo‘llash vazifasini qo‘ymoqda. Mazkur maqolada barqaror arxitektura tamoyillari, ekologik dizaynning amaliy yechimlari va O‘zbekiston tajribasi yoritiladi.