MILLIY ME'MORCHILIK VA ZAMONAVIY DIZAYN SINTEZI O‘ZBEKCHA USLUBDA INNOVATSIYA (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
O‘zbek me’morchiligi o‘zining boy tarixiy merosi, nafis bezak san’ati va funksional dizayn yechimlari bilan dunyo arxitektura madaniyatida alohida o‘rin egallaydi. Bugungi kunda esa ushbu me’moriy an’analarni zamonaviy texnologiyalar va global dizayn tamoyillari bilan uyg‘unlashtirishga ehtiyoj ortib bormoqda. Bu jarayon “milliy me’morchilik va zamonaviy dizayn sintezi” deb ataladi. Mazkur maqolada o‘zbekcha uslubda innovatsion loyihalash, milliy shakl va naqshlarning zamonaviy talqini, shuningdek, amaliy misollar tahlil qilinadi.