GASTRONOMIYANÍŃ ULÍWMA TIL BILIMINDE IZERTLENIWI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Gastronomiya azıq-awqat hám mádeniyat ortasındaǵı baylanıslardı úyrenetuǵın pán bolıp, onda awqatlardıń túrleri, atları haqqında úyreniledi hám bir milletke tán tarıyxın úyreniwge qızıǵadı.Biz bul maqalamızda qaraqalpaq tilinde jańa baǵdar bolǵan gastronomiyanıń qaraqalpaq til bilimine kirip keliwin hám onıń qáliplesiwi haqqında sóz etpekshimiz.