FAOL MINERAL QO‘SHIMCHA - MAYDALANGAN DOMNA SHLAKINI KIRITISH ORQALI BETONLARNING XUSUSIYATLARINI OSHIRISH VA YAQSHILASH (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Zamonaviy qurilish betonga tobora yuqori talablar qo‘ymoqda, bu esa klinker asosidagi sementdan juda ko‘p miqdorda foydalanish zaruratini keltirib chiqarmoqda. Uning ishlab chiqarilishi dunyodagi ekologik vaziyatga salbiy ta’sir ko‘rsatmoqda. Shuning uchun bog‘lovchilarning muqobil turlaridan foydalanish zaruriyati tug‘iladi.  Shulardan biri maydalangan domna donador shlakidir.