HUDUD XIZMAT KO‘RSATISH SOHASIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO‘LLARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada hududiy xizmat ko‘rsatish tizimida raqamli texnologiyalarning qo‘llanilishi va ularning samaradorlik darajasini oshirishga bo‘lgan ta’siri tahlil qilinadi. Raqamli transformatsiya nazariy asosda ko‘rib chiqilib, xalqaro amaliyot misollarida raqamli xizmatlarning qanday joriy etilganligi tahlil qilinadi. O‘zbekiston misolida raqamlashtirish jarayonining yutuqlari, mavjud infratuzilmaviy va boshqaruv muammolari yoritiladi.