BOSHLANGʻICH TA'LIMNING DIDAKTIK TA'MINOTINI TIZIMLI TARKIBLASHTIRISHDA MODELLASHTIRISH METODIKALARIDAN FOYDALANISH (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada boshlang'ich ta'limning didaktik ta'minotini tizimli tarkiblashtirishda modellashtirish metodikalaridan foydalanishning ahamiyati va samaradorligi ko'rib chiqiladi. Modellashtirishning turli turlari, ularni boshlang'ich sinflarda qo'llash yo'llari va tizimli tarkiblashtirish prinsiplari tahlil qilinadi. Boshlang'ich sinf o'quvchilarining dars jarayonidagi kuzatuvlari modellashtirishning o'quv materiallarini o'zlashtirish darajasini oshirishga ijobiy ta'sirini ko'rsatdi. Shuningdek, amaliy misollar va metodik tavsiyalar keltiriladi.