NUR VA SOYA ARXITEKTURADAGI YORUG‘LIK DIZAYNI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Yorug‘lik arxitektura dunyosida oddiy yoritish vositasi emas, balki fazoviy ifoda, ruhiy holat va estetik go‘zallikni ifodalovchi kuchli elementdir. Arxitekturadagi yorug‘lik dizayni inson kayfiyatiga, bino ichki muhitining energiyasiga, tashqi ko‘rinishning jozibasiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Nur va soya o‘yini orqali binolar faqatgina ko‘rinmaydi, balki “nafas oladi”, harakatda va hayotda ko‘rinadi.