YURAK QON TOMIR SISTEMASI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqola yurak-qon tomir tizimining gistologik, sitologik va embriologik rivojlanishiga oid ilmiy ma'lumotlarni taqdim etadi. Yurak va qon tomirlarining tuzilishi, ularning hujayra tarkibi, embryonallik davrida rivojlanishi, shuningdek, yurak-qon tomir tizimining normal va patologik jarayonlarda qanday o‘zgarishlar sodir bo‘lishi batafsil tahlil qilinadi. Maqolada yuqori sifatli ilmiy adabiyotlardan foydalanilgan va zamonaviy tadqiqotlar asosida yangi bilimlar keltirilgan.