MAMLAKATIMIZDA INTELLEKTUAL MULK VA UNI SHAKLLANTIRISH (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda intellektual mulk tizimining joriy holati, uning huquqiy asoslari va ularni rivojlantirish istiqbollari tahlil qilingan. Mamlakatimizda intellektual mulkni shakllantirish va himoya qilish jarayonlarining asosiy yo‘nalishlari, mavjud muammolar va ularni hal etish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, O‘zbekistonda intellektual mulk tizimini yanada takomillashtirish bo‘yicha bir qator amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.