MUSTAQILLIK VA DIN (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida mustaqillik yillarida din sohasida olib borilgan islohotlar, din erkinligi, konfessiyalararo totuvlik va diniy bag'rikenglik masalalari tahlil etiladi. Mustaqillik tufayli fuqarolarning vijdon erkinligi, diniy e’tiqod huquqi kafolatlangani, diniy tashkilotlarning erkin faoliyat yuritishi uchun qonuniy asoslar yaratilgani ochib beriladi. Maqolada, shuningdek, diniy qadriyatlarning jamiyat rivojiga ta’siri, yoshlar tarbiyasidagi o‘rni va ekstremizm tahdidlariga qarshi kurashishda ijtimoiy ong va madaniyatning ahamiyati ko‘rsatiladi. Tarixiy va zamonaviy ma’lumotlar asosida O‘zbekistonda din va davlat munosabatlarining muvozanatli modeli yoritiladi.