ARTISHOKNING (CYNARA SCOLYMUS L. ) O'SISHI VA RIVOJLANISHI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada artishok (Cynara scolymus L.) o‘simligining o‘sish va rivojlanish bosqichlari, biologik xususiyatlari hamda agrotexnik talablariga oid masalalar yoritilgan. Artishokning vegetativ va generativ rivojlanish jarayonlari, unga ta’sir qiluvchi tuproq-iqlim omillari va parvarish usullari ilmiy asosda bayon etilgan. Shuningdek, ushbu o‘simlikning oziq-ovqat, dorivor va xo‘jalik ahamiyati ham tahlil qilinadi. Maqola artishok yetishtirishni kengaytirish istagida bo‘lgan fermerlar, agrotexniklar va biolog olimlar uchun foydali ma’lumot manbai bo‘lib xizmat qiladi