SHHT DOIRASIDA SAVDO ERKINLIGINI VA IVESTITSIYA HAMKORLIGINI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI VA O'ZBEKISTONNING ISHTIROKI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada Shanxay Hamkorlik Tashkiloti doirasida savdo erkinligini rivojlantirish va investitsiya hamkorligini kengaytirish istiqbollari tahlil qilinadi. Xususan, mintaqaviy iqtisodiy integratsiya jarayonlari, SHHTga a’zo davlatlar o‘rtasidagi savdo aloqalari va sarmoyaviy loyihalarning o‘ziga xos jihatlari yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasining SHHTdagi ishtiroki, uning tashqi iqtisodiy siyosati, savdo-iqtisodiy hamkorlikdagi faoliyati va kelgusidagi imkoniyatlari muhokama qilinadi. Maqolada mavjud muammolar, ularni hal etish yo‘llari va SHHT makonida barqaror iqtisodiy rivojlanishga erishish uchun takliflar ilgari surilgan.