HOMILADORLIKDAGI PIELONEFRIT FONIDA TUG‘ILGAN CHAQALOQLAR TIMUSINING MORFOLOGIK VA IMMUNOGISTOKIMYOVIY JIHATLARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada homiladorlik davrida pielonefrit bilan kasallangan onalardan tug‘ilgan chaqaloqlarda timus bezining morfologik va immunogistokimyoviy o‘zgarishlari o‘rganildi. Tadqiqot natijalari asosiy guruhdagi chaqaloqlarda timusning gipoplaziyasi, kortiko-medullary zonalarning chegarasining buzilishi, Gassal tanachalarining kamayishi va T-limfotsit markerlarining ekspressiyasida pasayish kabi o‘zgarishlar mavjudligini ko‘rsatdi