O‘QUVCHILARNI INKLYUZIV TA’LIMGA PSIXOLOGIK MOSLASHUVIGA TA’SIR ETUVCHI OMILLAR (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada o‘quvchilarning inklyuziv ta’limga psixologik moslashuviga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilinadi. Tadqiqotda ichki (shaxsiy) va tashqi (ijtimoiy va muhitga oid) omillar o‘rganilib, ularning o‘quvchilarning moslashuv jarayoniga qanday ta’sir ko‘rsatishi aniqlanadi. Natijalar inklyuziv ta’lim muhitida o‘quvchilarning psixologik farovonligini ta’minlash uchun individual yondashuv, ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash va muhitni moslashtirish zarurligini ko‘rsatadi.​