МУДДАТИГА ЕТМАСДАН ТУҒИЛГАН ЧАҚАЛОҚЛАРДА БУЙРАК ПАТОЛОГИЯЛАРИ (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Бугунги кунда дунё бўйича муддатига етмасдан туғилган чақалоқлар сони глобал даражада ортиб бормоқда ва бу гурухда турли орган тизимларининг нотўлиқ ривожланиши сабабли кўплаб патологиялар учрайди. Албатда улар орасида буйрак патологиялари алохида ахамиятга эга, чунки буйрак тўқимаси ва нефронларнинг тўлиқ шаклланиши хомиланинг охирги хафталарида тугалланади.