YANGI UZBEKISTONDA UCHINCHI RENESSANS POYDEVORINI BARPO ETISHNING TARIXIY ZARURATI VA ISTIKBOLLARI (2020 -2030 YILLAR MISOLIDA) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasining Yangi taraqqiyot yo‘li doirasida shakllanayotgan Uchinchi Renessans g‘oyasining tarixiy asoslari, hozirgi islohotlar bilan bog‘liqligi va istiqboldagi ilmiy-ma’naviy salohiyati tahlil qilinadi. 2020–2030 yillarda amalga oshirilayotgan davlat siyosati, ta’lim, fan, innovatsiya va ma’naviyat yo‘nalishidagi yutuqlar asosida uchinchi milliy uyg‘onish poydevori yaratilmoqda. Maqolada faktlarga asoslangan dalillar va tahliliy yondashuv orqali mavzuning dolzarbligi yoritilgan.