GAPDAGI BOSHQARUV, MOSLASHUV MUNOSABATLARINING XUSUSIYATLARI (KELISHIKLAR ORQALI IFODALANADIGAN SINTAKTIK MUNOSABATLAR) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Tilshunoslikda sintaktik munosabatlar gap tuzilishini tashkil etuvchi asosiy birliklar o‘rtasidagi bog‘lanishlarni belgilaydi. Umuman olganda, sintaktik munosabatlarning uch turi mavjud: boshqaruv, moslashuv va bitishuv.