IQTISODIY INQIROZLARNING SABABLARI VA ULARNING OLDINI OLISH CHORALARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
ushbu maqolada iqtisodiy inqirozlarning kelib chiqish omillari va ularning oldini olish choralari ilmiy tahlil asosida yondashilgan. Global iqtisodiy tarixda chuqur iz qoldirgan 2008-yilgi moliyaviy inqiroz, 1997-yilgi Osiyo moliyaviy inqirozi hamda 2020-yilgi COVID-19 pandemiyasi misolida iqtisodiy beqarorlikni keltirib chiqaruvchi omillar, xususan, moliyaviy balonlar, moliyaviy institutlar ustidan nazoratning yetarli emasligi, siyosiy noaniqlik va global pandemiyalar oqibatlari atroflicha tahlil qilingan.