CHET ELDA ALOHIDA YORDAMGA MUHTOJ BOLALARNING INKLYUZIV TA'LIMI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada chet elda alohida yordamga muhtoj bolalarning inklyuziv ta'limi haqida so‘z yuritiladi. Inklyuziv ta'lim, alohida yordamga muhtoj bolalarning umumta’lim maktablarida ta’lim olishlarini ta’minlashga qaratilgan yondashuvdir. Maqolada, inklyuziv ta'limning chet eldagi tajribalari, uning samaradorligi, metodologiyasi va qo'llanilishiga oid masalalar tahlil qilinadi. Shuningdek, inklyuziv ta'limning pedagogik jihatlari, muammolar va uning rivojlanish istiqbollari hamda ta'limda inklyuzivlikni amalga oshirishda yuzaga keladigan qiyinchiliklar haqida so‘z boradi. Ushbu maqola chet el tajribasini o‘rganish, inklyuziv ta'limni joriy etishda yordam beruvchi masalalarni ko‘rib chiqish hamda alohida yordamga muhtoj bolalar uchun yanada samarali ta'lim tizimini yaratish uchun tavsiyalar beradi.