SILVINITNING TAVSIFI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Tyubegatan galogen qatlamining tuzilishi, konning markaziy qismida joylashgan tayanch qudug‘i misolida ko‘rib chiqiladi. Galogen qatlam 452,55m, ularning 4,55% (20,6m) kaliy gorizontini tashkil qiladi. Namunalarni kimyoviy tahlili shuni ko‘rsatdiki – asosiy tuz hosil qiluvchi minerallar – galit (NaCl) va silvin (KCl) lardir; karnallit juda oz uchraydi. Hamma joyda turli miqdorlarda angidrit va loy kuzatiladi. Loy miqdori keng me’yorlarda – yuzli ulushlardan 20%gacha va undan ortiq holda almashadi. MgCl2 va CaCl2 umuman hamma yerda uncha ko‘p bo‘lmagan miqdorlarda ishtirok etadi.