ZAMONAVIY ARXITEKTURA: XXI ASR ME’MORCHILIGIDAGI INNOVATSIYALAR VA TENDENSIYALAR (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Zamonaviy arxitekturaning XXI asrdagi rivojlanish yo‘nalishlari va innovatsion tendensiyalari tahlil qilinadi. Unda yangi texnologiyalarning arxitektura sohasiga ta’siri, ekologik barqarorlik tamoyillari, funksional dizayn hamda minimalizm yondashuvlari haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, zamonaviy me’morchilikda mashhur arxitektorlar va ularning innovatsion loyihalari misolida soha istiqbollari yoritiladi. Maqola zamonaviy arxitekturaning nafaqat estetik, balki ijtimoiy va ekologik jihatlariga ham e’tibor qaratadi