BOLALARDA MIOPIYANING ERTA TASHXISI VA PROFILAKTIKASI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Miopiya (yaqinni yaxshi ko‘ra olish, uzoqni xira ko‘rish) dunyo miqyosida keng tarqalgan ko‘z kasalliklaridan biri bo‘lib, ayniqsa bolalar orasida tez-tez uchraydi. Ushbu maqolada miopiyaning rivojlanish sabablari, diagnostikasi va profilaktikasi tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, texnologiyalar rivojlanishi va pandemiya kabi omillar miopiyaning ortishiga sabab bo‘lgan. Profilaktika choralarini erta bosqichda qo‘llash kasallik rivojlanishini sekinlashtirishi mumkin.