МИОКАРД ИНФАРКТИНИ ИЛМИЙ АСОСДА ТАҲЛИЛ ҚИЛИШ (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Мазкур мақолада миокард инфарктининг этиологияси, патогенези, клиник белгилари, диагностика ва даволаш усуллари ҳамда профилактика чоралари таҳлил қилинади. Миокард инфаркти юрак мушак тўқимасининг некрозга учраши билан тавсифланиб, асосан қон томирларининг тромб ёки холестерин плакалари билан тўсилиши натижасида юзага келади. Ушбу мақолада касаллик хавф омиллари, замонавий диагностик методлар, даволаш стратегиялари, жумладан, тромболитик терапия, ангиопластика ва дори воситалари ҳақида маълумотлар келтирилган. Шунингдек, миокард инфарктини олдини олиш ва касаллик хавфини камайтириш бўйича тавсиялар берилган.