RAQAMLI SHARTNOMALAR VA SMART-KONTRAKTLAR TUSHUNCHASI VA ULARNING YURIDIK TABIATI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada raqamli shartnomalar va smart-kontraktlar tushunchasi, ularning huquqiy tabiati va amaliy qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Zamonaviy raqamli iqtisodiyotda ushbu tushunchalar tobora dolzarb bo‘lib, shartnoma munosabatlarini avtomatlashtirish va ishonchli tarzda amalga oshirishga xizmat qiladi. Maqolada smart-kontraktlarning an’anaviy shartnomalardan farqlari, ularning yuridik kuchi, milliy va xalqaro huquqiy tartibga solish masalalari yoritiladi. Shuningdek, O‘zbekiston qonunchiligida raqamli shartnomalarning o‘rni va istiqbollari hamda ularni amalga oshirishdagi huquqiy muammolar tahlil qilinadi.