BOSHLANGʻICH SINF O‘QITUVCHISI VA O‘QUVCHISINING OCHIQ QO‘SHMA FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISH METODIKASINING NAZARIY ASOSLARI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘qituvchilari va o‘quvchilari o‘rtasida ochiq qo‘shma faoliyatini rivojlantirishning nazariy asoslari haqida fikr yuritiladi. Ijtimoiy madaniy nazariya, konstruktivistik va hamkorlikda o‘rganish bo‘yicha empirik tadqiqotlarga tayangan holda, boshlang‘ich ta’lim muassasalarida hamkorlikda ta’lim muhitini rivojlantirish bilan bog‘liq tamoyillar, amaliyotlar va natijalarni o‘rganish boshlang‘ich sinf o‘qituvchilari va o‘quvchilari o‘rtasida ochiq qo‘shma faoliyatni takomillashtirishda, shuningdek, dars samaradorligini oshirishda juda muhim o‘rin tutadi.