TIRIK ORGANIZMDA ENERGIYANING ALMASHINUVI: TERMODINAMIKA QONUNLARINING TIBBIYOTDA AHAMIYATI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada tirik organizmlar termodinamikasi va ularning energiya almashinuvi jarayonlari tahlil qilinadi. Biologik sistemalardagi issiqlik va energiya almashinuvi asoslari, termodinamik qonunlar va tirik organizmlarda entropiya tushunchasi ko‘rib chiqiladi. Tirik sistemalar o‘z-o‘zini saqlab qolish va energiya samaradorligini oshirish uchun qanday mexanizmlarga ega ekanligi ilmiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi.