TARBIYASI «QIYIN» O‘SMIRLAR VA ULARNING PSIXOLOGIK TAVSIFI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2025)
Ushbu maqolada tarbiyasi «qiyin» o‘smirlar va ularning psixologik tavsifi haqida so‘z yuritiladi. O‘smirlik davri, shaxsning rivojlanishida muhim bosqich bo‘lib, bu davrda o‘smirlar ko‘plab ichki va tashqi omillar ta’sirida qiyinchiliklarga duch keladilar. Maqolada «qiyin» o‘smirlarning xususiyatlari, ularning psixologik holati, ijtimoiy munosabatlari va tarbiyaviy yondashuvlar haqida tahlil qilinadi. Maxsus e’tibor berilishi kerak bo‘lgan masalalar orasida o‘smirlarning ishonchni yo‘qotishi, ota-onalar va pedagoglar bilan muloqotdagi muammolar va ijtimoiy adaptatsiya jarayonlari keltiriladi. Ushbu tadqiqot natijalari tarbiya jarayonini samarali tashkil etishda yordam berishi mumkin