AMIR TEMUR DAVLATINING G‘ARB OLIMLARI TOMONIDAN O‘RGANILISH TARIXI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2024)
Ushbu maqolada Amir Temur davlatining g‘arb olimlari tomonidan o‘rganilish tarixi yoritilgan. XIV asrdan boshlab Yevropa elchilari va sayyohlari Temur davlatining siyosiy, iqtisodiy va madaniy hayotini kuzatib, o‘z asarlarida tasvirlagan.Keyinchalik, XVI-XVIII asrlarda Amir Temur obrazini badiiy va tarixiy asarlarda aks ettirish davom etdi. XIX-XX asrlarda esa ilmiy tarixshunoslik yondashuvi bilan Temurning harbiy strategiyasi, davlat boshqaruvi va madaniy merosi chuqur tadqiq qilindi. G‘arb olimlari tomonidan olib borilgan tadqiqotlar Amir Temurning jahon tarixidagi o‘rni va uning ulkan merosini tasdiqlaydi.