ARISTOTEL (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2024)
Aristotel, qadimgi Yunoniston faylasuf, bilim va tajriba o'rtasidagi muvozanatni oʻrganishga qaratilgan falsafiy sistemaga ega. U mantiq, etik, politologiya va tabiiy fanlarda tahlil va nazariyalar taklif qilgan. Uning asarlarida inson xulqi, ijtimoiy hayot va tabiat qonunlari haqida chuqur mulohazalar mavjud.