AXMAD AL FARGONIY (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2024)
Buyuk musulmon olimlaridan biri Axmad al Fargoniy haqida so'z boradi. U o'zining astronomik kuzatishlari va astronomiya sohasidagi yutuqlari bilan mashhurdir. Maqolada uning hayoti, ilmiy ishlari, asarlari va o'ziga xos uslublari ko'rib chiqiladi. Shuningdek, uning ta'siri nafaqat musulmon olimlari, balki butun dunyodagi ilm-fan taraqqiyotiga ham qanday ta'sir ko'rsatganligi yoritiladi.