ERTA BOLALIK DAVRIDAGI TA’LIMNING AHAMIYATI VA UNING KEYINGI O`QUV MUVAFFAQIYATIGA TA’SIRI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2024)
Mazkur maqola bugungi kunda eng global mavzulardan biri bo`lgan bolani necha yoshda maktabga berish, necha yoshidan boshlab o`qitilsa samaraliroq bo`lishi va erta ta`limni boshlashning bola kelajagiga ta’siri haqida so`z yuritadi. Bu ko`plab davlatlar o`rtasida bahslarga sabab bo`layotganligi tufayli turli xil tajribalar olib borilgan. Erta ta'lim, bolaning aqliy, emosional va ijtimoiy rivojlanishida asosiy o'rin tutadi. Maqolada, bolalik davridagi o'qitish metodlari, ota-onalar va pedagoglarning roli, shuningdek, bolalar miya rivojlanishidagi o'zgarishlar tahlil qilinadi. Maqolada erta ta'limning ta'siri ilmiy tadqiqotlar asosida isbotlanib, bola rivojlanishining kelajakdagi imkoniyatlarini kengaytirishi haqida xulosalar keltiriladi.