ХИРУРГИК БЕМОРЛАРДА ИНФЕКЦИЯЛАРНИНГ ОЛДИНИ ОЛИШ ВА МУОЛАЖА УСУЛЛАРИ (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2024)
Мақолада хирургик беморларда инфекцияларнинг олдини олиш ва муолажа усуллари муҳокама қилинган. Хирургик амалиётлардан кейин инфекцияларнинг ривожланиши, беморнинг ҳолати ва муолажа услубларининг таъсирига оид замонавий тадқиқотлар ёритилган. Шунингдек, хирургик беморларда инфекция профилактикаси ва инфекцион асоратларнинг аниқланиши, уларга қарши самарали чоралар, шу жумладан антибиотикларга ҳассослик ва уларни тўғри танлаш масалалари кўриб чиқилган. Мақолада келтирилган ёндошувлар ҳамда муолажаларнинг самарадорлиги клиник амалиётдаги натижаларга асосланади.