SARAMAS КАСАЛЛИГИ: КЕКСА ЁШЛИ АЁЛЛАРДА КЕЧИШИ ВА КАСАЛЛИКНИ ОПТИМАЛЛАШТИРИШ (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2024)
Сарамас – юқумли терсиёл касаллик бўлиб, асосан кекса ёшли беморларда иммунитет пасайган ҳолларда тез-тез учрайди. Мазкур мақолада сарамаснинг клиник-эпидемиологик хусусиятлари, кекса ёшли аёлларда унинг кечиши ва даволашга замонавий ёндашувлар ҳақида сўз боради. Шунингдек, касаллик профилактикасини такомиллаштириш усуллари кўриб чиқилган.