XALQARO MUNOSABATLARDA XAVFSIZLIK TUSHUNCHASI: EVOLYUTSIYA VA ZAMONAVIY MUAMMOLAR (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2024)
Ushbu maqola mavzusining dolzarbligi, bugungi kunda global dunyoda katta ta’sir kuchiga ega bo‘lgan xalqaro munosabatlarda xavfsizlik tushunchasi, nazariyalari, shuningdek uning evolyutsiyasi va bugungi kundagi muammo va kamchiliklari yoritildi. Suningdek mazkur maqola bugungi globallashuv va axborot davrida tinchlikka tahdid soluvchi xarakatlar va kuchlarning ortib borishi va o‘z qamrovini kengaytirish natijasida xavfsizlik . Turli shakldagi urushlar, terror harakatlari, inson huquqlariga qaratilgan tahdidlar va yana bugungi kunda dolzarblilik darajasi ortib borayotga iqlim o‘zgarishlari va buni oqibatida paydo bo‘layotgan tabiiy ofatlar misolida ko‘rishimiz mumkinki xavfsizlik nafaqat siyosiy hayotga balki hyotimizning har bir jabhalariga katta ahamiyat kasb etadi.