O’ZBEKISTON TANLAGAN HUQUQ OILASI ROMAN-GERMAN OILASI. JAHON HUQUQ OILASI BILAN SOLISHTIRMA (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2024)
Ushbu    maqolada  davlatimiz tanlagan  huquq oilasida  mavjud  yozilgan    kodekslarning borligi bilan  ajraladi. Boshq huquq oilalariga nisbatan  shaxslarga  bog’liq bo’lmaydi. Bu huquq oilasini  tanlagan davlatlarning  deyarli    barchasida yozma konstitutsiyalar  mavjud. Bu  davlatlarda oddiy qonunlar     konstitutsiyaligini sud orqali nazorat   qilish asosida  amalga oshirishda  roman-german   oilasida  qonun chiqarish amaliyoti 3 xil ko’rinishda –kodekslar,maxsus   qonunlar,normalar to’plami ajratib ko’rsatadi.Bu oilaga kiruvchi   davlatlar fuqarolik ,jinoyat  va  ma’muriy kodekslar qabul qiladi.Roman-german oilasida   sud amaliyoti ancha muammoli hisoblanadi.Mamlakatimiz tanlagan huquq oilasi o’zbekiston uchun ancha qulay  oiladir.Jahon huquq oilalari ko’p va   davlatlar  o’z mentaliteti asosida tanlov qilishadi.