Tabiiy suvlar tarkibini energiya dispersion rentgenfluoressent tahlili (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2024)
Surxondaryo viloyatidagi tabiiy suvlar tarkibidagi elementlar miqdori energiya dispersli rentgen-fluoresans spektrometri tahlili bilan aniqlandi, inversion voltampermetriya usulida aniqlangan natijalar bilan solishtirildi. Tabiiy suv tarkibining umumiy qattiqligi, nitratlar ioni, sulfatlar ioni, nitritlar ioni miqdori spektrofotometrik usullarda o‘rganildi. Viloyatning turli hududlardagi suvlar mavsumiy monitoring o‘tkazildi hamda solishtirish natijalari o‘rganildi.