ABDURAZZOQ SAMARQANDIYNING “MATLAI SA’DAYN VA MAJMAI BAHRAYN” ASARIDA ETNO-SIYOSIY MA’LUMOTLAR (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2024)
Abdurazzoq Samarqandiyning “Matlai sa’dayn va majmai bahrayn” asari XV asr Movarounnahr va Xuroson tarixini yoritishda muhim tarixiy asar sifatida nafaqat ijtimoy, siyosiy, iqtisodiy, madaniy jarayonlardan tashqari etnik jarayonlar tarixi ham batafsil aks etgani bilan bu davrdagi boshqa manbalardan ajralib turadi. Manbani bu davr boshqa manbalari bilan qiyosiy taqqoslab o’rganish mazkur davr tarixiy jarayonlarini yanada chuqurroq o’rganishimizga katta yordam beradi.