KOMPYUTER LINGVISTIKASINING KELIB CHIQISHI TARIXI VA O`ZBEKISTONDA O`RGANILISHI (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2024)
Ushbu maqolada kompyuter lingvistikasining kelib chiqish tarixi, O`zbekistonda ushbu sohaning o`rganilish va rivojlanish jarayonlari yoritib berilgan. O`zbekiston tarixidagi sohaning ilk olimlari va kompyuter lingvistikasiga doir muammolar ifodalangan.