(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Ushbu maqolada yuqumli kasalliklar bilan og’rigan bemorlarning psixoemotsional holati tibbiyot va psixologiya fanlari kesishmasida o’rganilgan. Kasallik jarayonida yuzaga keladigan qo’rquv, tashvish, depressiya, ijtimoiy izolyatsiya va o’zini past baholash kabi psixologik muammolar tahlil qilingan. Bemorlarning emotsional holati davolash samaradorligiga bevosita ta’sir qilishi isbotlangan. Kompleks yondashuv — tibbiy va psixologik yordam birgalikda ko’rsatilishi — bemorlar hayot sifatini sezilarli darajada yaxshilashi ko’rsatilgan.