(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur tadqiqot ishi zamonaviy metallurgiyaning eng murakkab va istiqbolli yo‘nalishi – Advanced High Strength Steels (AHSS) po‘latlarini har tomonlama tahlil qilishga bag‘ishlangan. Maqolada AHSS po‘latlarining uchta avlodi, ularning mikrotuzilishi, faza o‘zgarishlari va mexanik xususiyatlari o‘rtasidagi bog‘liqlik yoritilgan. Shuningdek, ushbu materiallarning avtomobil xavfsizligini ta’minlash, konstruksiya vaznini optimallashtirish va ekologik barqarorlikka qo‘shayotgan hissasi texnik nuqtai nazardan asoslab berilgan.