(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2026)
Mazkur maqolada harbiy xizmatchilarda stressga chidamlilik va jismoniy tayyorgarlik o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik masalasi ilmiy-nazariy va empirik jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida harbiy xizmatchilarning jismoniy tayyorgarlik darajasi, kuch, chidamlilik, tezkorlik hamda psixologik ko‘rsatkichlari hamda stressga chidamlilik darajasi maxsus testlar va so‘rovnomalar orqali baholandi.